​Спробують вирішити "по-дружньому": Польща офіційно заявила, що підніматиметься за рахунок України

Східному сусідові вже за кілька років не вистачатиме більше мільйона робітників. Щоб підтримати й посилити позиції треба залучити кілька мільйонів українців.

Матеуш Моравецький

До 2020 року ринок робочої сили Польщі втратить від 750 тис. до 1,35 млн осіб, тому уряд повинен докласти зусиль, щоб компенсувати дефіцит, сказав віце-прем'єр і міністр розвитку країни Матеуш Моравецький. Пан міністр під час економічного форуму в польському місті Криниці наголосив, що спробує "по-дружньому запросити" кілька сотень тисяч українських працівників до Польщі, повідомляють Патріоти України з посиланням на 300polityka

"Ринок праці Польщі покинуть 750 тис. Людей до 2020 року, а якщо не підтримувати стимули продовжувати працювати, то може додатково зникнути ще 500-600 тис. Це втрата 10% польської робочої сили", - зазначив міністр.

На переконання урядовця, уряд повинен докласти "величезні зусилля", щоб компенсувати цей дефіцит. Міністр запропонував залучити до Польщі більше українських заробітчан: "В Україні справи йдуть погано, і залучення сюди мільйона-двох українських громадян може послужити сильним поштовхом для неї протягом 4-8 років. Якщо українці приїдуть сюди, частина з них створить сім'ї та залишиться тут, але більшість повернеться назад".

У червні цього року директор консульського департаменту Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що за межами України легально перебувають близько 5 млн українців і їх число зростає.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив в січні, що щорічно українці, які живуть і працюють в Польщі, передають родичам в Україні близько € 5 млрд. 19 січня прем'єр Польщі Беата Шидлов в ході дебатів в Європейському парламенті заявила, що Польща прийняла близько мільйона трудових мігрантів з України, "яким ніхто не хотів допомогти".

Нагадаємо, що сусідня держава вже посилює приток мігрантів з України через спрощення на отримання "карти поляка".

В Україні готується підвищення акцизу на пальне: Економіст пояснив наслідки

четвер, 16 травень 2024, 3:25

Підвищення акцизу на дизель та бензин, яке ініціює Кабмін, призведе до закриття бізнесу та підвищення рівня безробіття. Крім того, таке підвищення позначиться на цінах, тож як наслідок, платити більше доведеться всім українцям. Про це заявив голова Асо...

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...