США та ЄС надихнули: Держбанк Японії посилив санкції проти Росії

Держбанк Японії припинить фінансування російських проектів, з яких вийшли європейські або американські компанії.

Росіянам не варто особливо сподіватися на японські ієни. Ілюстрація: Eastrussia.Японський урядовий банк міжнародного співробітництва (JBIC) обмежив фінансування російських компаній і фінансових інститутів. Про це повідомляє Nikkei, передають Патріоти України з посиланням на inforesist.org.

JBIC пішов на такий крок, щоб узгодити санкції проти Росії з США і ЄС, які ввели більш жорсткі обмеження, в порівнянні з Японією. Держбанк припинить фінансування проектів, з яких вийшли європейські або американські компанії. Також він буде перевіряти, щоб ці «заборонені» проекти не отримували гроші від приватних японських банків.

Тим часом, JBIC забезпечить «адекватні механізми» передачі кредитних коштів схваленим раніше проектам. Так, в жовтні було заявлено, що до кінця 2016 року JBIC надасть Сбербанку Росії кредит розміром 4 млрд ієн ($ 38,5 млн). Токіо не настільки жорстко, як Захід розриває економічну співпрацю з Москвою, бо сподівається вирішити давні територіальні суперечки.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...