Старість - не радість? Як живуть та скільки отримують пенсіонери в Україні та в світі

До кінця 2017 мінімальна пенсія в Україні зросте з 1247 грн до 1373 грн . Такі виплати отримує основна частина українських громадян.

Українські пенсіонери. Ілюстрація:http://www.imounr.org.ua/

Зараз пенсійний вік в Україні визначений на рівні 60 років для чоловіків і 58 років для жінок, до того ж, що середня тривалість життя українських пенсіонерів складає всього 71 рік - на десять років менше, ніж в країнах Європейського Союзу. Крім того, більшість громадян отримують мінімальний розмір виплат, і лише деякі можуть розраховувати на пенсію в десятки тисяч гривень. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Слово і діло.

Слід зазначити, що до кінця 2017 мінімальна пенсія в Україні зросте з 1247 грн до +1373 грн (без урахування осучаснення, запланованого на 1 жовтня. - ред.). Такі виплати отримує основна частина громадян.

Пенсію в розмірі 10 740 грн (верхня межа розміру трудових пенсій, що діє зараз) дають лише 1% громадян. Крім того, близько 2 тис. осіб отримують пенсії, що перевищують 20 тис. грн, 18 тис. осіб - від 10 до 20 тис. гривень. Найвищу пенсію - 58 тис. грн - держава виплачує двом категоріям осіб: Героям України і колишнім льотчикам-випробувачам.

Говорячи про вихід на пенсію в різних країнах світу, слід зазначити, що у ЄС це відбувається в 65 і 64 роки відповідно, але при цьому тривалість життя громадян його країн-членів на десять років перевищує показники українців.

Наприклад, у Франції, де середня тривалість життя становить 82 роки, пенсійний вік стартує з 65 років для представників обох статей, а в Греції, де в середньому живуть до 81 року, - з 67.

Найкраще співвідношення тривалості життя і пенсійного віку у японців: чоловіки там виходять на пенсію в 62 роки, жінки - в 61, а живуть в середньому до 84 років. В Австралії при тривалості життя в 83 роки пенсійний вік становить 65 років, стільки ж в Канаді, однак там люди живуть в середньому на рік менше.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...