Суспільство ще не готове: Дефіцит Пенсійного фонду можна усунути підвищенням пенсійного віку - міністр

Андрій Рева нагадав, що у Пенсійному фонді сьогодні не вистачає 145 млрд грн.

Ілюстрація:vkurse.uaПідвищення пенсійного віку могло б вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду, але суспільство сьогодні не готове до такого кроку. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю Економічній правді, інформують Патріоти України.

Міністр нагадав, що дефіцит Пенсійного фонду на сьогодні становить 145 млрд грн. За його словами, одним з варіантів покриття дефіциту було б підвищення пенсійного віку.

"Уявімо собі, що у нас щорічно кількість пенсіонерів скорочується на 300 тис. Таким чином ми за п'ять років фактично покриваємо весь дефіцит Пенсійного фонду. Але чи готове сьогодні суспільство, парламент і ми самі (уряд, - ред) до таких подій ?

Звичайно ні. І, коли ми говоримо про підвищення пенсійного віку, ми повинні розуміти, що це крайній захід, до якого варто вдаватися тоді, коли ситуація вже дійсно аварійна. Тому сьогодні питання про підвищення пенсійного віку немає ні в програмі уряду, ні в програмі президента, ні в програмах політичних партій", - сказав Рева.

За його словами, для вирішення проблеми дефіциту Пенсійного фонду уряд має намір працювати над збільшенням числа платників єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...