Суто бізнес: Гонтарєва допомагає продати банк Дмитра Медведєва українському олігархові, – журналіст

Сергій Горьков, з яким зустрічалась Валерія Гонтарєва, не просто підлеглий глави уряду Кремля, а ще й ФСБшник.

Валерія Гонтарєва. Фото: Newsonline24.

Відомий український журналіст Олександр Дубінський повідомив, що глава НБУ Валерія Гонтарєва наприкінці минулого року провела робочу зустріч із главою державного Зовнішекономбанку РФ – Сергієм Горьковим. Про це Дубинський написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, зустріч була присвячена бажанням росіян продати український банк, який є в їхній власності. Також відомо, що головою наглядової ради російської установи є сам прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв. «За моїми даними, їхня зустріч відбулася в кінці минулого року і була пов’язана з намірами ВЕБ, головою наглядової ради якого виступає Дмитро Медведєв, продати український банк (за деякими даними – Валерію Хорошковському)», – зазначив журналіст.

Більш того сам Горьков, який представляв Росію на цих переговорах, є колишній працівником російських спецслужб і має ряд державних нагород. «Горьков – не просто підлеглий глави уряду Кремля, а й фсбшник. У 1994 р він закінчив Академію Федеральної служби безпеки Російської Федерації, нагороджений орденами», – зазначив Дубинський. Крім того журналіст припустив, що сама Гонтарева виконує лише чиїсь накази коли зустрічається з російською стороною, незважаючи на війну і загострення бойових дій саме останнім часом.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...