Ситуація йде в рознос, Росія несе колосальні збитки, – радник Путіна

Чим рятувати російську економіку, не знають навіть у Кремлі.

 Радник президента Росії Сергій Глазьєв. Фото: ЖЖОбсяг закредитованості російського промислового сектора становить близько половини всіх оборотних коштів підприємств. Про це на першому засіданні тимчасової комісії Ради Федерації з моніторингу економічного розвитку заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв, передають Патріоти України.

За інформацією економіста, частка прибутку, яку підприємства спрямовують на погашення відсотків, вже перевищує 100%. Таким чином, промисловий сектор Росії функціонує собі в збиток, вважає він. "Про які тенденції економічного розвитку при цьому говорить пан Улюкаєв, я не розумію. Ситуація йде в рознос", - заявив сенаторам радник президента.

Він додав, що при рентабельності в машинобудуванні на рівні 2% важко очікувати інвестицій в сектор, оскільки гроші можна направити на біржові спекуляції, де рентабельність вище у багато разів. Читайте: Заборонена зброя Путіна (ФОТО) - Чому сьогодні наші банки не дають кредити виробничим підприємствам? Тому що на валютному ринку 80% рентабельність. Валютні спекулянти витримають ключову ставку і в 20% і 30% річних, - зазначив він.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...