Так минає слава мирська: Рішення Мінфіну США змусило затремтіти російських товстосумів

Відстеження анонімних покупців буде проводитися на Манхеттені та в Маямі, де сконцентрована велика частина елітної нерухомості країни.

Ілюстрація:112.ua

Мінфін США випустив документ, в якому вказується, що спецфінполіція FinCEN почне ідентифікацію та відстеження анонімних покупців елітної нерухомості. Про це повідомляє РИА Новости, передають Патріоти України.

Ініціатива буде проводитися на Манхеттені в Нью-Йорку і в окрузі Маямі-Дейд в штаті Флорида, де сконцентрована велика частина елітної нерухомості країни, і де часто відбуваються угоди при розрахунку тільки готівкою через підставні компанії-одноденки. FinCEN побоюється, що покупки, здійснювані шляхом готівкового розрахунку (без банківського фінансування) можуть здійснюватися особами, які прагнуть приховати свої активи.

У грудні минулого року в Англії теж ввели заходи, спрямовані на посилення перевірок джерел коштів, за які купується нерухомість в країні.

У Франції контроль за джерелами ведуть банківські структури. Схожі моделі контролю присутні в Іспанії, Італії, Німеччині. Тому введення нових правил мінфіном США пройшло повз увагу багатьох - мовляв, нічого нового і оригінального.

Однак насправді механізм запущений так, щоб не перешкодити придбанню нерухомості, а навпаки посприяти йому з тим, щоб отримати надійні важелі тиску надалі.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...