Те, чого російський ВПК так і не освоїв: Як миколаївська компанія виготовляє катери на повітряній подушці для МВС (фото)

Використання цих вітчизняних катерів на службі у рятувальних загонах – це, безумовно, свідчення їх високої якості та надійності.

Катер на повітряній подушці, який виготовили у Миколаєві. Фото: Миколаїв - місто корабелів.

Миколаївська компанія «Артіль» продовжує постачання катерів на повітряній подушці власного виробництва підрозділам ДСНС та рибного господарства, передають Патріоти України.

Впродовж 2016-2018 років відповідно до інформації системи публічних закупівель Prozorro катери TORNADO F50 та TORNADO F50 Long отримали: Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області, Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення ГУ ДСНС у Чернігівській області, Учбовий центр ДСНС (м. Козин, Київської області) та ін., а щойно завершився тендер на постачання катеру TORNADO F50 для Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Використання цих вітчизняних катерів на службі у рятувальних загонах – це, безумовно, свідчення їх високої якості та надійності.

Судна амфібійного типу на повітряній подушці TORNADO F50 (надалі СВП) призначені для виконання завдань на поверхні води, льоду та на узбережжі. Катери облаштовані фарою-шукачем з джойстиком, рятувальними засобами, носилками та рундуком для додаткового обладнання. Корпуси СВП виробляються з склопластику, матеріал гнучкої «юбки» хайпалон. Виробництво повністю локалізовано у підрозділі склопластикового суднобудування компанії «Артіль» у Миколаєві. Нагадаємо, що в російських "колег" українців не виходить виготовити якісні малі десантні кораблі на повітряній подушці.

Джерело: Вої

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...