Тому що агресор: У ЄБРР підтримали подальше обмеження на фінансування проектів у Росії, - Данилюк

У РФ таке рішення ЄБРР назвали дискримінацією.

ЄБРР. Ілюстрація:http://inshe.tvВ ЄБРР підтримали обмеження проектів банку в Росії. Про це на своїй сторінці в Facebook написав очільник Міністерства фінансів України Олександр Данилюк, передають Патріоти України.

Глава Мінфіну пояснив, що під час засідання Ради керуючих ЄБРР представники РФ спробували досягти скасування обмежень на фінансування проектів в Росії, які були введені в 2014 році.

"Основна аргументація російського керуючого була в тому, що ці обмеження завдають шкоди розвитку приватного сектора економіки Росії і нібито негативно впливають на результати роботи Банку. У свою чергу, в своєму виступі я зазначив, що ситуація, коли один акціонер ЄБРР здійснює військову агресію проти іншого акціонера, є грубим порушенням норм міжнародного права і є неприпустимим.

Крім того, військова та економічна агресія Росії проти України завдає шкоди не лише Україні, а й Росії, включаючи і приватний сектор, про який так "хвилювався" представник РФ. Я також підкреслив, що необхідно продовжити обмежувальні заходи Банку проти Росії", - розповів Данилюк.

Більшість акціонерів підтримали продовження обмежень по проектах ЄБРР в Росії. У РФ таке рішення ЄБРР назвали дискримінацією.

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...

Рекордні поставки нафти в обмін на надії колись отримати "дзвінку монету": РФ не змогла вивести з Індії кошти на десятки мільярдів доларів, що скупчилися на місцевих рахунках у рупіях

середа, 8 травень 2024, 9:05

Лише протягом 2023 року Росія наростила поставки в Індію нафти та нафтопродуктів до $50 млрд. Однак забирати їх в місцевій валюті немає сенсу, А в долари, євро, юані Індія конвертувати не може і не хоче. Більшість індійських рупій із мільярдів, які нак...