Торгівля з ЄС: На Херсонщині встановили солодкий рекорд

Майже кожен десятий кілограм експортованого меду у 2017 році поставила Херсонська область.

Українські пасічники встановили рекорд. Фото: соцмережі.

Цього року Україна встановила рекорд з експорту меду за перші 3 річні квартали – 46, 2 тис. тон на суму 86,9 млн дол. Майже кожен десятий кілограм бджолиного нектару поставила Херсонщина, з яких 60 % надійшли в країни ЄС. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Протягом перших трьох кварталів Херсонщина експортувала 4,4 тис тонн меду на суму 7 534 тис.дол, і це становить 9,3% від загального українського експорту. «Наступного року ми очікуємо появу нових гравців на експортному полі і станеться це завдяки активній роботі Херсонської обласної спілки бджолярів, яка створена цього року за сприяння Департаменту агропромислового розвитку», – зазначив Паливода.

За його словами, спілка разом з проектами міжнародної технічної допомоги організовує семінари та конференції, щоб допомогти херсонським пасічникам, більшість з яких виробляють мед на рівні хобі, перетворити цю справу на професійний високоприбутковий бізнес.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...