​Триматися за гарний настрій залишилось недовго: Міністерства фінансів освіжило прогноз, коли скінчяться гроші

Резервний фонд РФ буде вичерпано до середини 2017. Після того росіяни доїдатимуть Фонду національного добробуту (ФНБ), якщо їм дадуть, звісно. У Медведєва наголошують, що у всьому винна нафта, а не «Кримнаш».

Патріоти України вже повідомляли, що на передвиборчу «стабільність» Кремль лише за серпень витратив п'яту частину Резервного фонду. Тепер у Медведєва обережно, через другорядних урядовців роблять заяви про наближення фінансової катастрофи. Адже у випадку гострої реакції суспільства, якогось заступника у міністерстві швиденько можна підправити.

Резервний фонд буде вичерпано за наступний рік, фінансування дефіциту бюджету почнеться з Фонду національного добробуту (ФНБ), повідомляє агентство ТАСС в п'ятницю, 9 вересня, з посиланням на заяву заступника міністра фінансів Олексія Лаврова.

«Резервний фонд, наскільки пам'ятаю, за наступний рік буде використаний», - заявив Лавров. За його словами, після цього дефіцит бюджету буде фінансуватися з ФНБ.

Раніше Мінфін повідомив, що Резервний фонд за серпень цього року знизився на 18,4% - до 2,09 трлн рублів, ФНБ - на 2,5%, до 4,719 трлн рублів, йдеться в матеріалах Мінфіну. У серпні відомство втретє в цьому році перевело з Резервного фонду кошти на покриття дефіциту бюджету - в 390 млрд рублів.

Всього в цьому році Мінфін планував витратити з Резервного фонду 2,1 трлн рублів. Міністр фінансів Антон Силуанов раніше вказував, що утримати витрати Резервного фонду на цьому рівні в поточному році буде непросто, оскільки сума формувалася з розрахунку ціни на нафту $ 50 за барель.

В Україні готується підвищення акцизу на пальне: Економіст пояснив наслідки

четвер, 16 травень 2024, 3:25

Підвищення акцизу на дизель та бензин, яке ініціює Кабмін, призведе до закриття бізнесу та підвищення рівня безробіття. Крім того, таке підвищення позначиться на цінах, тож як наслідок, платити більше доведеться всім українцям. Про це заявив голова Асо...

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...