Це дозволить українцям економити до 60% на компослугах: Віце-прем'єр закликав провести термомодернізацію житла

​Вартість робіт орієнтовно становитиме від 1 тисячі до 2 тисяч гривень за квадратний метр.​

Утеплення житла дозволить економити на компослугах. Ілюстрація:УкрАльп

Термомодернізація житла за програмою Фонду енергоефективності дасть можливість українським родинам економити від 20% до 60% платежів за газ, тепло і гарячу воду. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, інформують Патріоти України.

"Фонд енергоефективності компенсує клієнту 40-50% загальної вартості проекту по реновації. Якщо сім'я термомодернізувала житло, а економія склала 20-60% платежів за газ, тепло, гарячу воду, то на кожні 100 гривень, сплачені за комуналку, сім'я заощадить 20-60 гривень. З 1000 гривень економія може досягти 600 гривень, які можна щомісяця використовувати на погашення кредиту.

Цих коштів достатньо, щоб скористатися банківським кредитом на термомодернізацію житла. Здійснити проект реально за 2-3 місяці, а окупиться він приблизно за 6 років", - цитує Зубка прес-служба. За його словами, банк робить останній платіж на рахунок будівельної компанії тільки після завершення робіт і перевірки Фондом енергоефективності їх якості. Таким чином, будівельники зацікавлені виконати роботу якісно і у встановлені терміни, що значно полегшує спілкування домовласника з підрядником.

Вартість робіт в залежності від обраного домовласником пакета енергоефективності в рамках Фонду енергоефективності, орієнтовно становитиме від 1 тисячі до 2 тисяч гривень за квадратний метр", - зазначив віце-прем'єр.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...