Це може тривати ще дуже довго: Експерт пояснив, коли "Газпром" зможуть покарати за махінації

Володимир Саприкін вважає, що рішення суду виплатити Антимонопольному комітету України 171 млрд гривень за зловживання монопольним становищем буде оскаржуватися "Газпромом" до останнього.

Ілюстрація:РБК-Украина

Російський монополіст "Газпром" напевно оскаржить рішення суду виплатити Антимонопольному комітету України 171 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив незалежний аналітик, екс-директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Саприкін, інформують Патріоти України.

"Це рішення буде оскаржуватися "Газпромом" до останнього. І це тільки перший етап. В принципі цей процес буде тривати ще дуже довго, адже "Газпром" буде всіляко його гальмувати і відтягувати рішення", - пояснив він.

На думку Саприкіна, зараз дуже складно судити про перспективи цього процесу для кожної зі сторін, адже кінцевий результат буде залежати від безлічі факторів.

"До того ж не міжнародні суди бояться стягувати такі великі суми, тому цей процес може перекочувати до міжнародних судів і тривати ще дуже довго", - сказав експерт.

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...