Ціна за опалення: Скільки будемо платити по-новому

Якщо сьогодні в середньому ціна за опалення дорівнює 1200 гривень за одну гігакалорію, відповідно нова ціна буде коливатися в районі 1400 гривень.

Ціни на опалення можуть засмутити. Ілюстрація: соцмережі.

Через підвищення ціни на газ українці будуть змушені платити за опалення на 200 гривень за одну гігакалорію більше, адже левову частку в вартості опалення становить саме тариф на газ. Про це заявив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук, передають Патріоти України.

Він уточнив: якщо сьогодні в середньому ціна за опалення дорівнює 1200 гривень за одну гігакалорію, відповідно нова ціна буде коливатися в районі 1400 гривень. При цьому норматив обігріву одного квадратного метра жилої площі в Україні становить 0,014 гігакалорії. Таким чином, на опалення квартири площею в 50 квадратних метрів витрачається 0,7 Гкал.

"Вся проблема тільки в тому, що тарифи на тепло піднімають, а втрати ж ніхто не ліквідовує", - обурився Корольчук. За його словами, проблема енергоефективності та теплових втрат залишається невирішеною вже протягом чотирьох років. Особливо це стосується саме центрального опалення.

"Тому що в газі все зрозуміло: скільки ти газу використовував, стільки ти тепла отримав. А тут воно по трубах поки дійшло, то 40% втрати йдуть. А ти за це платиш в тарифі", - підсумував експерт.

Джерело: Обозреватель

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...