Цифри шокують: Стали відомі реальні обсяги постачання вугілля з "Л-ДНР" до Польщі

Реальні обсяги поставок нелегального вугілля з ОРДЛО в Польщу майже в 10 разів більше, ніж повідомлялося раніше, передають Патріоти України з посиланням на Лига.нет.

"Від початку поточного року до цієї країни було поставлено з Росії близько 94 000 тонн донбаського антрациту, свідчать дані РЗД і Федеральної митної служби. Це лише ті обсяги, які вдалося відстежити по залізничним накладним та митним деклараціям", - пише видання.

У матеріалі наголошується, що Польща - один з найбільших покупців палива, вивезеного з окупованих територій. У 2015 році в цю країну було поставлено близько 32 000 тон антрациту з Донбасу, в 2016-м - 34 000 тонн.

Повідомляється, що аналіз даних РЗД, а також митних декларацій ФТС свідчить, що за січень-вересень обсяг поставок до Польщі вже перевищив 93 000 тонн. Це більш ніж 10% всього нелегального вивезення вугілля з Донбасу за цей період.

При цьому, за даними видання, левова частка вугілля поставляється російськими компаніями через залізничну станцію Брест-Малашевич (Білорусь - Польща). Незначні обсяги експортуються на адресу польських контрагентів через порти в Ростовській області.

"Весь донбаський антрацит в Польщу офіційно поставляє "АТ РЖД Логистика", що належить Російській залізниці. У реальності ця компанія просто надає логістичні послуги. За всіма постачання вугілля контрактодержателя в деклараціях ФТС вказані російські компанії, які паралельно займаються вивезенням вугілля з окупованих територій. Ці структури і їх реальні власники - основні бенефіціари вугільної контрабанди ", - йдеться в матеріалі.

На основі наявних даних, виданню вдалося визначити 10 російських постачальників нелегального вугілля до Польщі.

"Всі компанії створені відносно недавно і нічим, крім торгівлі з бойовиками на Донбасі і поставками на експорт, не займаються. Зокрема, найбільший експортер вугілля з окупованого Донбасу до Польщі - компанія "Вугільні технології", створена в травні 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що впродовж дев'яти місяців 2017 років через цю компанію до Польщі пішло 45 700 тонн антрациту, в 2016 році - 6400 тонн. З початку 2017 року компанія вивезла на Росію з Донбасу 330 560 тонн вугілля.

Також в матеріалі зазначено, що експортерами вугілля до Польщі є: ТОВ "Південна енергетична компанія", "Торговий дім ПТО", ТОВ "Донугольтрейд", ТОВ "ЮгПромТрансРесурс", ТОВ ТД "АДМІРАЛ ЮГ", "Компанія Газ-Альянс", " надійний партнер у бізнесі "," Донстройпоставка ".

"Дані ФМС дозволяють говорити, що як мінімум сім польських компаній купували антрацит, чиїм відправником (або контрактодержателем) були фірми, які вивозять його з окупованих районів Луганської та Донецької областей", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, польські ЗМІ повідомляли, що антрацит з окупованого Донбасу завдяки російським документам напівлегально потрапляє до Польщі, а прибутки від його продажу потрапляють в тому числі до кишені ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевський підтвердив ввезення до його країни антрациту з окупованих частин Донбасу

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...