"Тиха атака", або чому Путін скуповує золото , - іноЗМІ

Своїми діями Путін прагне підірвати могутність Америки і Європи. Хто купує золото, той заважає домінуванню західних валют.

Володимир Путін. Фото: ЖЖПрезидент Росії Володимир Путін скуповує золото — не привертаючи до цього великої уваги, але діючи при цьому з розмахом. Тільки в січні золоті резерви країни зросли на 20 тонн — такого не було вже давно. Тепер вони складають понад 1300 тонн. Водночас, як політичні кола побоюються нової холодної війни між Москвою і Заходом, у фінансовому секторі вона вже давно почалася, пише Иносми з посиланням на Die Welt, повідомляють Патріоти України.

Своїми діями Путін прагне підірвати могутність Америки і Європи. Хто купує золото, той заважає домінуванню західних валют. У цьому і полягає його розрахунок. За ним ховається — ні більше, ні менше — претензія на світове панування. Економічних причин збільшувати власні резерви у Росії практично немає: вона перебуває в найтяжчій — з 1990-х років — економічній кризі, рубль постійно втрачає в ціні, через що в країні кожен зайвий долар повинен бути на рахунку.

Але Путін віддає перевагу нарощувати золоті запаси. З 2005 року вони зросли приблизно вчетверо, а лише за останні 12 місяців — на 200 з гаком тонн. Путін прагне будь-якою ціною стати незалежним від долара. Такі експерти, як глава американського аналітичного центру Eurasia Ян Бреммер (Ian Bremmer), говорять про "гроші в якості зброї". У минулому Вашингтон дійсно використовував долар, щоб чинити тиск на Росію.

Санкції, накладені Заходом у зв'язку з кримським кризою, зробили для російських підприємств неможливим доступ до міжнародного ринку капіталу, тому що там оборот коштів зазвичай здійснюється в доларах. Тепер Путін хоче знизити залежність країни від провідної світової валюти.

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...

Курс валют: поняття та особливості його формування

субота, 27 квітень 2024, 15:04

Багато людей у різних країнах користуються актуальним курсом валют, якщо їм хочеться інвестувати чи відкласти гроші, поїхати за кордон чи провести оплату за щось. Курсом є вираження ціни однієї валюти за рахунок іншої валюти. Під час проведення міжнаро...