У Гонтаревої розповіли, скільки російські банки винні українцям

Мова йде про кілька російських банків: ВТБ Банк, VS Bank, БМ Банк, Промінвестбанк та Сбербанк.

Катерина Рожкова. Фото: W-n.com.ua.

На сьогоднішній день сумарна кількість зобов’язань банків з російським капіталом перед українськими фізичними та юридичними особами становить близько 36 мільярдів гривень. Про це на прес-конференції у Національному банку України розповіла заступник керівника регулятора Рожкова Катерина, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

За її словами, мова йде про кілька російських банків: ВТБ Банк, VS Bank, БМ Банк, Промінвестбанк та Сбербанк. «Станом на сьогоднішній день ці банки винні юридичним та фізичним особам близько 36 мільярдів гривень. 21 мільярд – зобов’язання перед фізичними особами, інша частина - перед юридичними. На противагу цим зобов’язанням у вищезазначених банках сьогодні знаходиться близько 150 мільярдів гривень кредитного портфеля. Коли ці кредитні зобов’язання будуть погашені, тоді банки зможуть виконати свої зобов’язання», - зазначила Рожкова.

Раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки та оборони дала розпорядження Національному банку провести аналіз роботи банків з часткою російських капіталів та визначитися з санкціями проти них. На це все у НБУ є доба. Розпорядження дане зранку 15-го березня. Українські активісти продовжують протестувати проти російських банків.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...