У ЄС розповіли, за яких умов виділять Україні 600 млн євро допомоги

Макрофінансова допомга Києву буде направлена після прийняття законів по енергетиці ЄС.

Ілюстрація:newsradio.com.ua

Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович підкреслив той факт, що Україна зможе отримати 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги після прийняття законів по енергетиці ЄС. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

Ухвалення законів по енергетиці Верховною Радою допоможе Україні отримати 600 млн євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Таку заяву зробив віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович під час зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

"Я дуже радий, що Ви (спікер ВР А. Парубій - ред.) висловили такий оптимізм щодо прийняття цих законопроектів: то, що вони будуть прийняті в найближчі тижні, що весь цей процес буде завершений", - повідомив дипломат.

За його словами, прийняття цих законів дуже чекають європейські інститути і Міжнародний валютний фонд.

"Завершення цієї роботи дозволить ЄС та Європейської комісії надати транш обсягом 600 млн євро макрофінансової допомоги", - резюмував Марош Шефчович.

Як відомо, МВФ розгляне питання про надання грошової допомоги для України не раніше, ніж в середині вересня 2016 року.

Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...