У Хакасії тривають голодування і бунти: Працівникам не платять зарплат і соцвиплат ще з січня

У червні хакасці отримали зарплату і виплати за 2015 рік.

У Хакасії тривають голодування і бунти. Фото: svoboda.org.

Після шести днів голодування в Хакасії госпіталізували учасника голодування. Чоловік вимагав погасити борги із зарплати, які тягнуться з січня 2016 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У лікарню потрапив співробітник керуючої компанії "ВСТМ" Володимир Локтіонов. Лікарі констатували у чоловіка різке зниження цукру в крові і прискорене серцебиття. Нещодавно працівник переніс серйозну операцію.

Незважаючи на цей інцидент, акція протесту триває. Шостий день від їжі відмовляється інша співробітниця підприємства Луїза Крюкова. Активісти вимагають погасити борги із зарплати за півроку. За тиждень страйку керівництво компанії жодного разу не вийшло на зв'язок з учасниками протесту.

Крім цього, жителі Хакасії скаржаться на те, що не отримують компенсацію за вугілля, світло і воду. Субсидії жителям району не виплачують з січня. Дата погашення заборгованості перед пільговиками невідома - в управлінні соціального захисту кажуть, що Мінфін не виділяє гроші. За даними відомства, в червні їм вдалося розрахуватися із заборгованістю за 2015 рік.

"Коли буде фінансування, неясно. Якщо в Хакасії нічого не зміниться в кращу сторону, то невідомо, коли пільговики отримають гроші ", - розповіла співробітниця Управління.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...