У Криму зривають план-графік окупаційної російської влади

Запланований Кремлем соціально-економічний розвиток Криму і Севастополя до 2020 року швидше всього так і залишиться мріями на папері.

Фото: piddubny.com

Про зірвані плани закупівель та непідписані контракти у Криму російські чиновники повідомляють на правах анонімності, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"Ми дали можливість нашим кримським і севастопольським колегам працювати в 2016 році за спрощеною системою закупівель, але плани знову не виконуються, - обурюється один з російських федеральних чиновників.

За його даними, в березні так званий уряд Севастополя повинен був провести усі конкурси, а в квітні — укласти контракти. Всі упущення ватажки Криму повинні були надолужити до 30 червня, але на ділі їм вдалося укласти лише кілька контрактів, інші позиції плану-графіка з'їхали.

Для прискорення Криму навіть надали особливі умови для укладання контрактів та проведення конкурсів, зокрема, так звана влада півострова здобула право визначати єдиного виконавця держконтракту "за розпорядженням уряду Севастополя", тобто без оголошення конкурсу.

Втім, зірвані сроки та невиконання планів несуть в собі серйозні корупційні ризики, оскільки процедура укладення контрактів більше не буде прозорою.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...