У Київській міськраді запустили процес перейменування аеропорту "Київ"

Колектив аеропорту підтримав ініціативу про перейменування.

Аеропорт "Київ". Фото:УНІАН

Депутати Київської міськради 24 січня 2018 року на засіданні постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики узгодили проект рішення про перейменування аеропорту "Київ" (Жуляни) в аеропорт Ігоря Сікорського. Про це повідомили в міськраді, передають Патріоти України з посиланням на Avianews.

"Колектив аеропорту "Київ" підтримав ініціативу про перейменування. Питання протягом двох місяців обговорювався на сайті виконавчого органу, і альтернативних пропозицій щодо інших назв або зауважень не надійшло. Ухвалення такого рішення буде сприяти вшануванню пам'яті видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського", - зазначила голова комісії з питань культури Вікторія Муха.

Для винесення питання перейменування на голосування проект рішення ще має розглянути постійна комісія Київської міської ради з питань самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

У 2016 році Мінінфраструктури на своєму сайті провело голосування по вибору нового імені для аеропорту "Бориспіль". Користувачам мережі пропонувалося вибрати один з п'яти варіантів, запропонованих депутатами Верховної Ради, або ж висловитися проти.

В результаті голосування переміг варіант про присвоєння аеропорту "Бориспіль" імені Івана Мазепи. На другому місці опинився Ігор Сікорський, на третьому - Каземір Малевич.

Однак "Бориспіль" так і не отримав нове ім'я, оскільки проти цього висловився колектив підприємства, який побажав зберегти старе найменування підприємства.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...