У лідерах серед аутсайдерів: Україна з РФ та Аргентиною зайняла найнижчі позиції у рейтингу добробуту Credit Suisse

За період з середини 2015 до середини 2016 р.р. українці збідніли на 19%.

Ілюстрація:ТСН

Сукупні статки населення світу за період з середини 2015 року до середини 2016 року зросли на 1,4%, але українці збідніли на 19%. Про це йдеться в доповіді Global Wealth Report, підготовленому Credit Suisse, зазначають Патріоти України.

Українці разом з росіянами і аргентинцями увійшли до трійки аутсайдерів: добробут населення в цих країнах скоротився в процентному вираженні найбільше. Добробут українських домогосподарств впав на 19%, російських - на 15%. Найбільше збідніли аргентинці - на 27%.

За словами експертів, основною причиною такого падіння доходів стали коливання валютних курсів.

Україна - разом з Молдовою і Білоруссю - також потрапили в групу країн, де на одного дорослого в середньому припадає менше $5 тисяч. Росія, Польща та Румунія відносяться до групи країн, де статки дорослих знаходиться в межах $5-25 тисяч.

Лідером по зростанню особистих доходів стала Японія - 19%. У трійці лідерів - Нова Зеландія і Гонконг.

У доповіді відзначається подальше посилення майнової нерівності в світі: всього 10% людей мають 89% всіх світових активів.

В українців почнуть забирати землю: Що потрібно оформити і які нюанси варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 8:50

В Україні землю, на яку не оформлено право власності (невитребувана земельна частка), почнуть віддавати місцевим громадам. Початися цей процес має 1 січня 2025 року. Таким чином, українці або їхні спадкоємці, які не отримали відповідних документів, вв...

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...