"У мене немає вибору": Гройсман попередив українців про новий "тарифний удар"

Тарифи на газ для населення піднімуть уже з 1-го травня.

Ілюстрація: ЖЖПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд буде змушений продовжити поступове підняття тарифів на газ для населення до економічно обґрунтованого рівня, як як цього вимагає Міжнародний валютний фонд (МВФ), повідомляють Патріоти України.

"Є зобов'язання, які підписані українською стороною, що тарифи на газ будуть відповідати 100% вартості. Іншого шляху немає, у мене немає вибору", - сказав Гройсман в ефірі телеканалу 24 в середу ввечері, відповідаючи на запитання, чи буде новий уряд піднімати тарифи на газ для населення з 1 травня, як це вимагає МВФ в рамках програми розширеного фінансування.

Згідно з меморандумом про співпрацю з МВФ, Україна повинна була з 1 квітня провести черговий етап підвищення тарифів на газ. Однак уряд вирішив відстрочити на місяць підвищення цін на газ для населення і теплопостачальних підприємств.

"Низькі або економічно необґрунтовані тарифи - це поле для жорсткої корупції. Це десятки-сотні мільярдів, які заробили різні люди на цих справах. Коли газ для однієї категорії коштує 3 тис, а для іншого - 7 тис, я вас хочу запевнити, що списують по 3 тис. Для населення, а продають по 7. Заробляють колосальні мільярди", - сказав Гройсман.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...