У Мінсоцполітики розповіли, коли в Україні очікують середню зарплату 11 тис. грн

Після зростання рівня заробітної плати в Україні - а це є в планах і розрахунках уряду - збільшаться і відрахування в бюджет, саме після цього можна буде вводити накопичувальний рівень пенсійної системи.

Ілюстрація:www.telegraf.in.ua

В Україні очікують рівень середньої заробітної плати 11 тисяч гривень. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передають Патріоти України з посиланням на gazeta.ua.

"Ми об'єктивно оцінюємо економічну ситуацію, і я сподіваюся на те, що впровадження другого рівня пенсійної системи можливо почати в 2021 році. Саме в 2021 році зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок. За нашими прогнозами, до того часу середня зарплата має зрости до 11 тисяч гривень. А за сприятливих умов, можливо, і більше", - розповів міністр.

Він додав, що старт впровадження накопичувального рівня буде залежати від того, наскільки успішно в країні будуть вирішені відповідні проблеми, мова йде, зокрема, про темпи детінізації економіки.

"Однозначно, що після зростання рівня заробітної плати в Україні - а це є в планах і розрахунках уряду - збільшаться і відрахування в бюджет, саме після цього можна буде вводити накопичувальний рівень", - йдеться в повідомленні.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...