У Нацбанку заборонили до використання російські рублі з зображенням анексованого Криму

Фінустановам і "Укрпошті" заборонено під час здійснення і (або) виплаті переказів приймати (видавати) заборонені банкноти і монети. Постанова набирає чинності 17 жовтня 2017 року.

Нова банкнота Банку РФ. Фото: Українська правда

Національний банк України заборонив фінансовим установам країни здійснювати касові, в тому числі валютно-обмінні, операції з банкнотами і монетами Центробанку РФ, на яких зображені об'єкти, що знаходяться на окупованій Росією території. Про це повідомляє прес-служба НБУ, передають Патріоти України.

Зокрема, заборона стосується грошових одиниць Росії з зображенням карт, символів, будівель, пам'ятників, пам'яток археології, архітектури, історії, пейзажів і будь-яких інших об'єктів, розташованих на окупованих Росією адміністративно-територіальних одиницях України; а також тих, які містять тексти, що стосуються російської окупації української території.

Як повідомляється, заборона поширюється також на операції, які здійснюються під час купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Фінустановам і "Укрпошті" заборонено під час здійснення і (або) виплаті переказів приймати (видавати) заборонені банкноти і монети. Постанова набирає чинності 17 жовтня 2017 року.

Як повідомлялося раніше, в Росії надійшли в обіг нові банкноти номіналом 200 і 2000 рублів. На зеленій банкноті номіналом 200 рублів зображені символи Севастополя: на лицьовій стороні - зображення Пам'ятника затопленим кораблям, на зворотному - вид на Херсонес Таврійський.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...