У Раді створили новий інструмент, щоб перекрити лазівку для рейдерів

Метою розробки проекту закону є підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах і товариствах з обмеженою відповідальністю/

Парламент вніс зміни до законодавчих актів щодо корпоративних договорів. Ілюстрація:http://zib.com.ua/

Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №4470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів". За документ проголосували 279 народних депутатів, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Метою розробки проекту закону є підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах і товариствах з обмеженою відповідальністю", - йдеться в пояснювальній записці до нього.

Також наголошується, що єдиною нормою, яка регламентує право акціонерів укладати акціонерний договір є норма абзацу сьомого частини першої статті 29 Закону України "Про акціонерні товариства", яким визначено, що статутом товариства може бути передбачена можливість укладення договору між акціонерами, за яким на акціонерів покладаються додаткові обов'язки, в тому числі обов'язок участі у загальних зборах, і передбачається відповідальність за його недотримання.

"Однак досвід показав неефективність застосування цієї норми в зв'язку з недостатнім законодавчим врегулюванням процедур укладення таких договорів та неузгодженістю з іншими законодавчими актами. Світовий досвід свідчить про широке застосування механізмів укладення корпоративних договорів як одного з ефективних засобів захисту прав та інтересів інвесторів", - упевнені автори законопроекту.

У зв'язку з цим пропонується ввести в законодавство України норми про укладення корпоративних договорів - договорів про реалізацію прав учасників (засновників) товариства з обмеженою відповідальністю і договорів між акціонерами, а також внести до Цивільного кодексу необхідні зміни, які нададуть можливість ефективно задіяти механізм управління та прийняття внутрішніх рішень шляхом укладення акціонерами (учасниками) корпоративних угод.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...