У РФ можуть переглянути бюджет через стрімке падіння цін на нафту та рубля

Зростання курсу долара продовжиться ще як мінімум тиждень, впевнені експерти

Російська нафта та рубль переживають сильне падіння. Фото: rusjev.net

Уряд РФ розглядає можливість перегляду бюджету країни в зв'язку з серйозними змінами на ринку енергоносіїв. В результаті перенасичення ринку нафти, а також відсутності домовленості з ОПЕК щодо обмеження видобутку вуглеводнів, ціна на нафту продовжує своє падіння. В першу чергу перенасичення торкнулося американського ринку, на що відразу ж відреагувала техаська нафта, скинувши вартість до 43.9 долар за барель. І вже сьогодні слідом за нею рушила і нафта Brend. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на західні видання.

У мінфіні Росії вважають, що вже наступного тижня рубль може втратити до 5-8% своєї вартості, опустившись нижче 70 рублів за долар США. У той же час курс долара може вирости на думку фінансових аналітиків, не дивлячись на те, що ФРС залишила без змін резервну ставку. Основний аргумент - можливе пожвавлення американської економіки за рахунок енергоносіїв.

За офіційними даними, в жовтні в американській економіці було створено менше робочих місць, ніж очікувалося, а рівень безробіття знизився з Відповідно до прогнозу. Незважаючи на те, що ключовий показник (приріст робочих місць) не виправдав прогнозів, дані по зростанню заробітної плати були з ентузіазмом сприйняті ринком, що сприяє зміцненню долара США проти основних світових валют.

У п'ятницю долар стабільно торгується по відношенню до інших валют, оскільки інвестори зберігають обережність напередодні виходу ключових даних по зайнятості в США, а також в очікуванні президентських виборів в США на наступному тижні. Пара EUR / USD торгувалася на рівні 1,1103, поблизу 3,5-тижневого максимуму четверга на 1,1128. Зростання курсу долара продовжиться ще як мінімум тиждень, вважають експерти.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...