У Зубка анонсували будівництво муніципального житла для оренди за доступними цінами

​Житло буде призначене для людей, які не мають можливості придбати собі нерухомість.

Ілюстрація:Українські Новини

В Україні незабаром з'явиться недороге муніципальне житло, в якому можна буде орендувати квартири за цінами, нижчими від ринкової вартості. Про це заявив заступник глави Міністерства регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За його словами, таке житло призначене для людей, які не мають можливості придбати собі нерухомість.

"Ми хочемо впровадити поняття муніципального орендного житла ... Ним зможуть користуватися працівники бюджетної сфери, соціально незахищені люди і всі, хто не може придбати житло", - сказав Парцхаладзе.

За словами представника відомства, вартість оренди такого муніципального житла буде в середньому на 30% нижче ринкової вартості.

Свою чергою представник Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний зазначив, що нинішня орендна плата приблизно дорівнює середній заробітній платі в Україні, в той час, коли в Європі цей показник перебуває на рівні 25%.

Слід наголосити, що у невеликих обласних центрах один квадратний метр житла сьогодні коштує починаючи від 8 тис. грн. Тобто квартира на 40 "квадратів" на околиці міста обійдеться у 320 тис. грн (майже 13 тис. доларів).

У великих містах – Києві, Львові, Одесі, Харкові – один квадратний метр житла в пристойному місці стартує від 20 тис. грн. Тобто та ж квартира на 40 кв. м обійдеться щонайменше у 800 тис. грн (32,5 тис. доларів).

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...