Чиновниця Держгеокадастру купила монастир для свого чоловіка-священика

Нашим "слугам народу" й досі є чим здивувати пересічних українців.

Деякі "слуги народу" є власниками не тільки елітних маєтків. Ілюстрація: golos.ua.

За минулий рік в Україні 11 чиновників і депутатів задекларували власні каплиці, церкви і навіть монастир, повідомляють Патріоти України.

Найбільша за площею церковна нерухомість задекларована у екс-інспектора Харківської митниці Ірини Табака. Перед звільненням чиновниця внесла в свою декларацію каплицю площею 295 кв. м. Сам храм знаходиться власності Релігійного управління Харківського екзархату Української греко-католицької церкви і знаходиться в користуванні чоловіка колишньої чиновниці, який є священиком.
Державний реєстратор Богородчанської селищної ради Івано-Франківської області Аріна Гринишин володіє 90% будівлі в'їзних воріт Домініканського монастиря ХVІІІ століття. Решта 10% належать завідувачу Богородчанської районної державної нотаріальної контори Івану Войташеку, однак задекларував він їх як просте нежитлове приміщення.
Спеціаліст Головного управління Госгеокадастра в Тернопільській області Леся Домітрак задекларувала монастир святого Йосипа площею 273,7 кв. м, яким володіє її чоловік. Суддя Конституційного суду Сергій Головатий вказав в декларації побудовану за власні гроші Свято-Покровську церкву в селищі Вільшана Черкаської області, яка має 201,3 метра кв. площі.
Також в топ-5 увійшов депутат Миколаївської селищної ради Дніпропетровської області Іван Батіг. Він є настоятелем двох храмів і задекларував церкву в селі Широка Дача площею 200 кв. м.
Також культові споруди задекларували депутат Старокостянтинівської райради Хмельницької області Олена Фурсова (храм площею 175,8 кв.м), головний держінспектор Чернівецької митниці Михайло Москаль (недобудована каплиця площею 70 кв.м), консультант Апарату Верховної Ради Олена Куцел (каплиця площею 65,4 кв. м), народний депутат Михайло Папієв (каплиця площею 28 кв. м) і суддя Верховного Суду Микола Лагнюк (каплиця площею 16 кв. м).

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...