Удар по Москві: Польща вирішила відмовитися від довгострокового контракту з "Газпромом"

Ціни, які пропонує російська сторона, у Варшаві вважають неприйнятними.

Ілюстрація: ЖЖПольща заявила про готовність відмовитися від продовження довгострокового контракту з "Газпромом", який закінчується в 2022 році. Про це Reuters повідомив представник польського уряду з питань розвитку стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський, передають Патріоти України.

"Ми будемо прагнути до ситуації, при якій довгостроковий контракт стане справою минулого. Якщо ціна на російський газ буде достатньо конкурентоспроможною, ми не виключаємо, що будемо купувати його, але, безумовно, не в рамках довгострокового контракту", - сказав Наїмський.

Як зазначив чиновник, термінал зрідженого природного газу, побудований у Польщі, дозволить Варшаві імпортувати до 5 мільярдів кубометрів газу в рік. У планах польської влади також будівництво до 2022 року газопроводу в Північному морі, який дозволить отримувати через Данію і Балтійське море норвезький газ. Пропускна спроможність газопроводу складе 10 мільярдів кубометрів газу в рік.

За чинним контрактом Росія поставляє до Польщі 10,2 мільярда кубометрів газу щорічно до 2022 року на умовах "бери або плати". Загальне споживання Польщі становить близько 14 мільярдів кубометрів.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...