"Удар" по скрепам: Україна прокладе "шовковий шлях" в обхід РФ

Це рішення обгрунтоване не тільки політично, але й економічно.

Ілюстрація: ЖЖЗ порту Іллічівська 15 січня вирушить демонстраційний рейс контейнерного поїзду за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай через Каспійське та Чорне моря. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, передають Патріоти України.

"Даний маршрут є новим напрямом "шовкового шляху" та альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки у східному напрямку в обхід території Росії. Він включає паромні переправи Чорного та Каспійських морів (Іллічівськ - Батумі і Алят - Актау-Порт) і має стати конкурентним в порівнянні з традиційним сухопутним маршрутом", – йдеться у повідомленні. У відомстві зазначають, що демонстраційний рейс стане відкриттям альтернативного шляху доставки вантажів з України до країн Середньої Азії. Орієнтовний склад контейнерного поїзду становитиме 20 вагонів.

"Зважаючи на зупинку Російською Федерацією транзиту товарів через свою територію, Мінінфраструктури спільно з Укрзалізницею продовжать працювати над створенням альтернатив для перенаправлення вантажопотоків у східному напрямку", – наголошують у Мінінфраструктури.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...