Україна підросла у міжнародному рейтингу Doing Business

Особливо відчутний прогрес у будівельному бізнесі

Істотний прогрес відзначений за показником отримання дозволів на будівництво

Україна піднялася з 80 на 76 позицію серед 190 країн у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business-2018, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт організації. За підрахунками рейтингу, Україна поліпшила позиції за більшістю показників, однак, переважно, незначно.

Істотний прогрес відзначений за показником отримання дозволів на будівництво - 35 місце (+10,4 пунктів), простоти сплати податків - 43 місце (+6,5 пунктів), а також захисту прав міноритарних інвесторів 81 місце (+1,67 пунктів).

Низькими залишаються позиції країни за показником простоти процедури банкрутства - 149 місце, приєднання до електромереж - 128 місце, транскордонної торгівлі -119 місце, виконання контрактів - 82 місце.

Зазначимо, що Росія в рейтингу зайняла 35 місце, Казахстан - 36 місце, Білорусь - 38, Молдова - 44. У безпосередній близькості від України розташувалися Узбекистан - 74 місце і Киргизстан -77 місце. Очолюють рейтинг Нова Зеландія, Сінгапур, Данія, Південна Корея і Гонконг.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...