"Влада не давала спокою. Все вирішує кілька людей, а повинен працювати закон": Фермер з Бельгії пояснив, чому хоче продати в Україні свій сімейний бізнес

Засновник козиної ферми, на якій почали робити сир за оригінальними французькими рецептами, переконаний, що через корупцію сімейний бізнес в Україні приречений.

Бернар Віллем. Фото:latifundist.comГромадянин Бельгії Бернар Віллем, який відкрив у Львівській області ферму з виробництва козячого сиру, зіткнувся з корупцією. Про те, як його бізнес опинився під загрозою, він розповів Цензор.НЕТ, зазначають Патріоти України.

Знайомство Бернара з Україною розпочалося наприкінці 90-х, коли він разом із групою бельгійських бізнесменів приїхав до нашої країни з метою реалізації інвестиційних проектів.

"Перш за все, коли я тільки починав, мені говорили: "Приїжджайте, у вас будуть всі умови!". А потім почалося: "дайте грошей на футбольну команду", "треба жити з суспільством". А що значить "жити з суспільством"? Треба дати туди, туди і туди. Все вирішує кілька людей, а повинен працювати закон", - сказав Бернар Віллем.

За його словами, вітчизняний аграрний ринок розділений між великими холдингами та людьми, пов’язаними з владою.

Бернар Віллем з дружиною

Він зазначив, що змушений з дружиною орендувати землю під свої приміщення, в які вони самі ж вклали чималі гроші. "Оренду земельної ділянки під ОСГ дають за найвищою ставкою, тобто 12%. Згідно із законом, податкова ставка повинна бути від 4% до 12%. 12% - це під заправками і супермаркетами.

Ні, моя дружина орендує під 12% відсотків, тому що вона - дружина іноземця. Хіба це закон? Це - дискримінація", - додав він.

Свій досвід з козячою фермою в Україні Бернар Віллем називає "невдалим експериментом". Іноземець також зізнався, що так і не зумів навчитися жити в Україні, тому що нічого не хоче "домовлятися". Над усім має бути закон, вважає він.

Ферма, за його словами, приносить щомісячно 2 тисячі євро збитків. Тож він не виключає, що найближчим часом продасть свій сімейний бізнес і зосередиться на консультуванні українських агропідприємств та забезпеченні їх високоякісним генетичним матеріалом з Європи

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...

Познайомились на передовій: Ексдепутатка парламенту Норвегії, яка воює за Україну, вийшла заміж за українського військового

субота, 4 травень 2024, 13:14

Сандра Андерсен Ейра, колишня депутатка Стортінгу, яка бореться за Україну від початку повномасштабного вторгнення, вийшла заміж за командира "Джабарі". Пропозицію коханій військовий зробив ще торік, а 24 квітня вони одружилися. Церемонія пройшла в тіс...