"Закон повинен бути один. Хочемо висловити свою готовність надати підтримку "Новій пошті" в разі неправомірних дій ГПУ" - Дейнега

"Гуманітарна пошта" - це найбільш потужна, комплексна і патріотична програма корпоративної соціальної відповідальності в Україні. І це лише одна з багатьох подібних програм "Нової пошти", наголосив волонтер.

Віталій Дейнега. Фото: Гордон

За час війни багато посилок солдатам пересилалися "Новою поштою" безкоштовно. Це приклад соціально відповідального бізнесу в Україні. Про це йдеться у відкритому зверненні засновника фонду "Повернись живим" Віталія Дейнеги, опублікованому на Facebook, передають Патріоти України.

"За час проведення АТО група компаній "Нова пошта" здійснила перевезення понад 14 тисяч тонн гуманітарних вантажів у вигляді майже 125 тисяч посилок. Це, в основному, були посилки для армії від волонтерів з понад 300 міст. "Гуманітарна пошта" - це найбільша потужна, комплексна і патріотична програма корпоративної соціальної відповідальності в Україні серед відомих мені. І це лише одна з багатьох подібних програм "Нової пошти", - йдеться в зверненні.

Дейнега вказує, що двічі бачився з співзасновником групи компаній В'ячеславом Клімовим. "І обидва рази він відмовлявся піарити свою компанію на "Гуманітарній пошті". Що, на мій погляд було, неправильно. Неправильно не тому, що добра справа повинна робитися для слави, а тому, що у нас дуже багато бізнесів, яким потрібно показати приклад. Соціально відповідальний бізнес в Україні - це виняток. Тому витрачати частину прибутку на добрі справи, а не на предмети розкоші, свої політичні сили або хабара, у нас не дуже то і прийнято", - зауважує Дейнега.

Він підкреслює, що "Нова пошта" "завжди була бізнес-винятком". "Вона була заснована ще за часів Кучми і пережила президентів Ющенка і Януковича, прем'єра Тимошенко і генерального прокурора Пшонку. Тому те, що сталося вчора, не є для групи компаній чимось новим. Так точно не стало новим і рішення Печерського суду. Чому я впевнений, що подібне рішення хочеться отримати кожному генеральному прокурору, незалежно від наявності у нього юридичної освіти.

Таке рішення хочеться мати, адже "Нова пошта" - це бізнес. Причому бізнес динамічний, прибутковий, вітчизняний. Це бізнес, який не належить жодній з фінансово-політичних груп. Мовою чиновника, такий бізнес "жирний" і "беззахисний". Тому бажання його "подоїти" цілком природно.

І не зрозумійте мене неправильно. Цим постом я не стверджую, що платити податки не треба. Треба і всім. Але кожен з нас може легко назвати цілий ряд компаній, яким при нинішній владі це робити не обов'язково", - упевнений засновник БФ "Повернись живим".

"На наше глибоке переконання, закон повинен бути один. І цим постом ми хочемо засвідчити свою підтримку "Новій пошті" на випадок, якщо вчорашні події були незаконним або вибірковим актом.

Скажу більше: ця група компаній не просила нас писати пост. Вона побачить його вже в засобах масової інформації, одночасно з Генеральною прокуратурою. Все, що ми хочемо сказати, - це висловити свою готовність надати підтримку групі компаній в разі неправомірних дій ГПУ. Ми готові зробити це на першу вимогу, за умови, що протягом тижня ситуація не вирішиться.

За час війни сотні волонтерських організацій користувалися послугами "Нової пошти" безкоштовно, щоб допомогти нашим солдатам. Я впевнений, що вони готові віддячити. А ми, зі свого боку, готові очолити цей процес. Сподіваюся, що до цього не дійде", - резюмує Дейнега.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...