Україна позичила гроші дешевше, ніж Росія - Gazeta Wyborcza

В один і той же день Росія і Україна продали єврооблігації на близько $1 млрд. Але Київ буде платити відсотки більш, ніж в два рази нижче, ніж Москва.

Ілюстрація:ua.lexss.org

Вчора вранці, 22 вересня, російські ЗМІ повідомили, що російський Мінфін почав процедуру продажу десятирічних євробондів на суму 1,25 мільярда доларів. Розміщенням на замовлення уряду Росії займався банк VTB Capital, а юридичну консультацію щодо нього надала американська компанія Cleary Gottlieb Steen & Hamilton. Про це сьогодні пише Gazeta Wyborcza, передають Патріоти України.

Уже вчора ввечері російський Мінфін повідомив, що продав всі облігації, а їх прибутковість для інвесторів становить 3,9% на рік. Видання нагадує, що в той же день уряд України затвердив розміщення своїх євробондів на один мільярд доларів з терміном викупу п'ять років. Увечері український Мінфін повідомив, що продав всі папери з найнижчим відсотком за всю історію України - 1,47% річних. "Це ще одна перемога", - сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.

Видання нагадує, що цей успіх Україна отримала завдяки США, які видали боргові гарантії на сплату українських зобов'язань. Це не перший раз, коли Вашингтон зміцнює українські п'ятирічні бонди за останні два роки. Перше таке розміщення на мільярд доларів відбулося в 2014 році через банк JP Morgan і Morgan Stanley, прибутковість для інвесторів тих паперів було на рівні 1,84% на рік.

Гарантії уряду США забезпечують 100% -ву виплату позичальником (Україна) основної суми позики і нарахованих по ній відсотків.

Очікувалося, що Україна отримає додатковий третій транш на $1 млрд ще восени 2015 року. Однак США пов'язали його виділення з проведенням реформ в Україні, в тому числі, антикорупційних, а також з рішенням МВФ про виділення свого кредиту.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...