Україна запроваджує зону вільної торгівлі з країнами ГУАМ, - Гройсман

Зона вільної торгівлі в межах ГУАМ запрацює вже цього року.

Країни ГУАМ домовилися про створення Зони вільної торгівлі. Фото: glavcom.ua.

У 2017 році в рамках Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ буде діяти зона вільної торгівлі. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час саміту Організації, в яку входять Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова, пишуть Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Ми підписали ряд документів, які дозволять нам вже в 2017 році повноцінно ввести зону вільної торгівлі в рамках наших держав. Це сприятливо позначиться на розвитку наших національних економік, поглибить нашу співпрацю. Ці документи - сміливий крок щодо поліпшення нашого економічного співробітництва", - упевнений український прем'єр.

Так, глави урядів чотирьох країн підписали Протокол про затвердження Порядку створення і діяльності Робочого органу, що координує дії сторін угоди про створення зони вільної торгівлі між державами-учасницями ГУАМ від 20 липня 2002 року.

Також чиновники поставили підписи під Протоколом між митними адміністраціями держав-членів ГУАМ про взаємне визнання окремих результатів митних процедур щодо товарів і транспортних засобів, що переміщуються через державні кордони країн-членів ГУАМ.

Це дозволить спростити митні процедури для забезпечення високої якості впровадження ЗВТ між державами.

"Цей протокол, я вважаю, буде хорошим кроком, коли ми у співпраці будемо визнавати всі митні процедури наших країн. Це поліпшить, прискорить процес нашої співпраці", - прокоментував Володимир Гройсман.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...