"Україна знаходиться в стані дефолту!" - Мінфін РФ зробив перед Новим роком гучну заяву

При цьому жоден інформаційний ресурс Росії не згадує про перемовини, які велись сторонами протягом двох останніх місяців.

Міністерство фінансів РФ. Фото: replyua.net.

У Міністерстві фінансів РФ по обіді 31 грудня офіційно заявили про початок дефолту в Україні. Про це заговорили після того, як зрозуміли, що Київ не поверне Росії позику екс-президента Віктора Януковича. Мова йде про суму у $3 мільярди. Новину передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Напередодні Нового року російські ЗМІ «заговорили» про борг Януковича. Мовляв Україна обіцяла повернути $3 мільярдну позику до кінця 2015 року. Інакше Росія оголосить про дефолт в Україні, що власне і сталось. «УКРАЇНА НЕ ЗДІЙСНИЛА ПЛАТІЖ ПО БОРГУ НА $3 МЛРД І НЕ ВИПЛАТИЛА КУПОН НА $75 МЛН І ЗНАХОДИТЬСЯ В СТАНІ ДЕФОЛТУ — МІНФІН РФ», - повідомляють російські ЗМІ.

При цьому жоден інформаційний ресурс Росії не згадує про перемовини, які велись сторонами протягом двох останніх місяців. Тоді очільники профільних міністерств обох країн публічно говорили про реструктуризацію боргу, згодом російська сторона оголосила про те, що подасть до суду. Таким чином можна припустити, що вже на початку 2016-го року Україну чекає судова тяганина.

Варто зауважити, що 29 грудня, міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв пообіцяв до останнього боротись у суді за український борг. У Росії запевнили, що їхня позиція, щодо стягнення боргу, на сто відсотків справедлива. Той же таки Улюкаев впевнений у тому, що позов Росії проти України «буде підтриманий судом».

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...