Українська економіка може компенсувати втрату виробничих потужностей в ОРДЛО за допомогою партнерів з Об'єднаних Арабських Еміратів

Загальна ситуація, яка склалася в економіці на кінець 2016 і на початок 2017 року, незважаючи на наявність істотних проблем і ризиків, свідчить про поступову закладку грунту для подальшого стабільного розвитку нових економічних реалій.

Ілюстрація:news.if.ua

Українська економіка може компенсувати втрату виробничих потужностей, які розташовані на окупованих територіях, в тому числі за допомогою партнерів з Об'єднаних Арабських Еміратів. Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко під час ІІ Міжнародної конференції з питань цивільно-військового співробітництва, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Ми, як міністерство, не підтримуємо блокаду. Міністерством економічного розвитку, зокрема, торговим представником, вивчається і здійснюється співробітництво з країнами, де ми могли б в енергетичній сфері, в сфері машинобудування задовольнити потреби збуту. Нещодавно відбулася зустріч в ОАЕ, і попередньо можу сказати, що є можливість, щоб ми частково компенсували втрату виробничих потужностей, які були розташовані або перебувають на тимчасово окупованих територіях", - сказав Бровченко.

Він також зазначив, що в цілому, враховуючи втрату виробничих потужностей на Донбасі, є підстави говорити про подальшу економічну стабілізацію.

"Загальна ситуація, яка склалася в економіці на кінець 2016 і на початок 2017 року, незважаючи на наявність істотних проблем і ризиків, свідчить про поступову закладку грунту для подальшого стабільного розвитку нових економічних реалій", - зазначив Бровченко.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...