Український зернотрейдер рекордно наростив експорт борошна

Українське борошно експортується в країни Північної Африки, в ОАЕ, Індонезію, Корею (через Китай), Домініканську Республіку і Венесуелу.

Українське борошно. Фото: propozitsiya.com.

Державна продовольчо-зернова корпорація України наростила поставки борошна за кордон в 2,5 рази. Про це в інтерв'ю виданню «Дело» розповів в.о. голови правління ДПЗКУ Борис Приходько, передають Патріоти України.

«Кожна країна-імпортер борошна має свої національні особливості і специфічні вимоги до якості цієї продукції. Ринок борошна більш складний і конкурентний, ніж ринок зерна. Україну знають на світовому ринку як продавця в першу чергу зерна, а не муки. Зараз ми «пробиваємо» зовнішні ринки. Але треба розуміти, що на цьому ринку вже є свої лідери - та ж Туреччина, наприклад, яка є імпортером української пшениці і в той же час найбільшим постачальником борошна в світі. Треба добре попрацювати, щоб конкурувати з турецькими компаніями, наростити експортні поставки і завоювати довіру покупців. Цим ми і займаємося», - сказав Приходько.

За його словами, в ДПЗКУ вже посилено департамент, який відповідає за реалізацію борошна. «За 2015/16 МР (маркетинговий рік) ми наростили експорт борошна в 2,5 рази, збільшивши свою частку в загальноукраїнському експорті борошномельної продукції до 11,6%. До того ж в цьому році ми вперше відправили 12 тисяч тонн борошна декількома судновими партіями», - додав керівник корпорації. В основному українське борошно експортується в країни Північної Африки, в ОАЕ, Індонезію, Корею (через Китай), Домініканську Республіку і Венесуелу.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...