Українцям на замітку: Кабмін зобов'язав перерахувати платіжки за газ і повернути громадянам гроші

Підприємства газопостачання ухвалили незаконні рішення про нарахування плати за газ у розмірі 6 кубометрів, - Арсеній Яценюк

Кабмін зобов'язав перерахувати платіжки за газ і повернути громадянам гроші. Фото: minfin.com.ua.

Українці, у яких немає лічильників, отримали платіжки за газ з більшими сумами, ніж повинні були. Облгази повинні негайно все перерахувати і повернути людям гроші. Про це заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Останнім часом громадянам України, які не мають лічильників газу, відповідні підприємства почали виставляти підвищений тариф - а саме 6 кубічних метрів газу на кожне домогосподарство. Це суперечить постанові Кабінету міністрів України, яке було прийнято в минулому році, але наш" чесний і справедливий" суд скасував рішення уряду", - заявив глава Уряду.

За його словами, підприємства газопостачання ухвалили незаконні рішення про нарахування плати за газ у розмірі 6 кубометрів.

"Залежно від домогосподарства за весь опалювальний сезон це становить близько 195-1800 гривень. Ці гроші хочуть незаконно отримати від громадян країни і зарахувати до доходів облгазів. Незважаючи на рішення вищих інстанцій (суди- Ред.). Пропоную встановити норматив не 6 кубометрів, як зараз виставляють облгази, а поставити норматив, який вирахований Міненергетики - 4,4 кубометра", - зазначив Яценюк.

Прем'єр також заявив, що 23 березня підпише відповідну постанову.

"Звертаюся до всіх підприємств-газопостачальників: рішення про нарахування 6 кубометрів не відповідає постанові кабінету міністрів, яке ми тільки що підтримали, і є незаконним. Я вимагаю негайно перерахувати і повернути людям гроші", - заявив Арсеній Яценюк.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, за лютий багато споживачів отримали рахунки, в яких додатково виставлені великі суми - від 195 грн за умови наявності в будинку тільки газової плити до майже 600 грн при наявності газової колонки для підігріву води.

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...

Долар по 50 грн? У Мінекономіки пояснили, чого чекати від курсу найближчим часом

понеділок, 29 квітень 2024, 9:58

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...