Уламок СРСР наздоганяє "материнська карма": Росію розчавлять військові витрати вже через 3 роки

Вірогідний вступ Грузії до НАТО у 2021 році вимагає від Росії «колосальних» витрат. А вступ України - доб'є оборонний бюджет уламка "Імперії Зла".
Росія скоро буде виснажена, як і СРСР колись. Ілюстрація: Еспресо.

Росію розчавлять військові витрати вже через 3 роки, якщо Україна і Грузія продовжать рух в сторону НАТО. Оскільки виникає необхідність будувати цілу мережу військових баз, облаштовувати кордон і переозброюватися. Так вважає ряд експертів, на думку яких результат цієї «гонки озброєнь» буде ще більш плачевний, ніж в СРСР, зазначають Патріоти України.

Вступ Грузії в НАТО, який, як сподіваються в Тбілісі, відбудеться в 2021 році, вимагає від Росії «колосальних» витрат. А Україна - в рази больше. Про це заявив директор департаменту загальноєвропейського співробітництва російського МЗС РФ Андрій Келін.
За його словами, в Москві розглядають бажання Грузії стати членом Північноатлантичного альянсу як проблему, для вирішення якої потрібні додаткові витрати на оборону. «Нам доведеться вибудовувати оборонний пояс поблизу Сочі», - пояснив Келін, додавши, що «витрачати» потрібно буде «колосальні ресурси», і «це неминуче» (цитати з ТАСС).
Все це необхідно, щоб «запобігти можливим діям з боку ймовірного супротивника», пояснив дипломат. Та ж проблема виникне в разі вступу в НАТО України, кордон з якою «абсолютно не обладнаний». Тому буде необхідно вибудовувати оборонні ешелони і переводити оборонні побудови на південь, додав Келін. Він висловив надію, що членство в альянсі - не питання найближчого майбутнього як для Києва, так і для Тбілісі.
НАТО «повністю підтримує» євроатлантичні прагнення Тбілісі, а «Грузія стане членом НАТО», заявив генсек блоку Йенс Столтенберг в ході візиту в країну в липні. В організації вражені прогресом, якого країна досягла на шляху реформ, сказав Столтенберг, і закликають Грузію слідувати тим же курсом. Генсек організації також подякував Тбілісі за внесок, який країна вносить у стабільність чорноморського регіону. В кінці травня прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі висловив надію, що країна вступить в НАТО в 2021 році.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...