Ультиматум від лоукостера: Очільник аеропорту "Бориспіль" розповів про вимоги Ryanair

Як повідомив Павло Рябікін, лоукостер Ryanair не підписує договору через преференції за лондонським напрямком, що може завдати Україні збитків на суму 2 млрд грн на рік.

Ілюстрація:Еспресо.TVУмови підписаного українською стороною договору між аеропортом Бориспіль та європейською компанією Ryanair не влаштовують лоукостера. Про це повідомляє ZN.ua із посиланням на анонс прес-брифінгу генерального директора аеропорту Павла Рябікіна, передають Патріоти України.

Керівник аеропорту Бориспіль збирається 10 липня розповісти про вимоги Ryanair. В анонсі, зокрема, ідеться про "ультимативну заяву Ryanair".

За даними Рябікіна, преференції за лондонським напрямом (так звана умова 100 кілометрів), яких вимагає лоукостер від українського аеропорту, можуть призвести до збитків у розмірі 2 млрд грн на рік.

Договір аеропорту Бориспіль з ірландською бюджетною авіакомпанією Ryanair було погоджено усіма зовнішніми аудиторами та підписано українською стороною 5 липня. Рябікін заявляв, що знижки 80% на напрямок Київ – Лондон компанії не нададуть, оскільки він не є новим для аеропорту.

Про те, що аеропорти Києва і Львова ведуть переговори з Ryanair, стало відомо в грудні 2016 року.

У середині березня 2017 року комерційний директор Ryanair Девід О'Браян заявив, що лоукостер із жовтня 2017 року виконуватиме 15 рейсів на тиждень із Києва і 16 рейсів на тиждень зі Львова.

1 квітня Рябікін заявляв, що аеропорту не вдається задовольнити запитів Ryanair, оскільки для цього необхідно змінити наказ Міністерства інфраструктури, який регулює базові тарифи.

Компанія Ryanair – найбільший у Європі лоукостер зі штаб-квартирою в ірландському Дубліні. Ryanair обслуговує понад 1600 напрямків між 180 аеропортами у 28 європейських країнах і Марокко, здійснюючи понад 1600 рейсів на добу.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...