Уряд безпорадно розводить руками: Киянам доведеться платити за скаженими платіжками, перерахунок обіцяють, але потім (відео)

У "Київенерго" помилку визнали та пообіцяли перерахувати платіжки для 650 будинків, які мають лічильники тепла.

Киянам пообіцяли, що у наступному місяці сума буде меншою. Фото: Depo.Київ.

У Києві зупинили розсилання платіжок за опалення. Про це заявив віце-прем'єр Павло Розенко, йдеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

"Призупинено розсилання платіжок у місті Києві. Знайшли помилки, значно були завищені тарифи", - пояснив він. Ситуація сталася через незрозумілі цифри в платіжках від "Київенерго". Так, крихітна квартира у 35 квадратів за півмісяця отримала рахунок на 1049 гривень – при тому, що комунальники показання працюючого лічильника навіть не знімали. За якою схемою була нарахована вартість оплати – кияни не розуміють. "Ніхто нічого не може пояснити", - скаржаться жителі столиці.

У "Київенерго" помилку визнали та пообіцяли перерахувати платіжки для 650 будинків, які мають лічильники тепла, однак із різних причин там показники не змогли зняти - тож порахували так, ніби в цих будинках немає обліку тепла. Попри це, зазначену суму кияни все ж мають сплатити – і вже в наступних платіжках відбудеться перерахунок. Тому в наступному місяці ці люди за тепло платитимуть менше. Повторення помилок не буде – запевняють комунальники.

Тим часом не застраховані від подібних випадків регіони: якщо у столиці 90% багатоповерхівок оснащені лічильниками, то вже в Харкові 60% будинків не мають приладів обліку. У їх мешканців безліч запитань до постачальників. Така ж ситуація і в Чернівцях, де у квартири тепло прийшло не вчасно, а платіжки прийшли на 1700 гривень. Українці з жахом чекають квитанцій за листопад, адже тепер кожен місяць сума в платіжці буде сюрпризом: коефіцієнт, що впливає на остаточну вартість тепла, прямо залежить від погоди. Якщо взимку будуть сильні морози, суми в платіжках стануть іще кусючішими.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...