Уряд допоможе українцям з квартирним питанням тотальним вибиванням податків з власників житла

Якщо у когось надлишок метрів, а комусь потрібно їх орендувати, держава допоможе обов'язковим оподаткуванням, а значить подорожчанням орендатору. Інакше упорядкувати ринок Кабмін не може.

Житло для оренди. Ілюстрація: infoption.ru.

Порядок дійсно має бути і в цій сфері. Однак чомусь вічне безгрошів'я урядовці намагаються компенсувати вибиванням податків з населення та дрібного бізнесу. І дійсно, перекривати корупційні потоки та змушувати платити належне олігархів - це ж не вигідно для власної кишені та небезпечно для власної посади, констатують Патріоти України з посиланням на facenews.ua.

Незабаром в Україні стане неможливо неофіційно здавати житло в оренду. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. За його словами, вже розроблено проект закону «Про орендне житло», триває його обговорення та узгодження з центральними органами виконавчої влади.

«В Украине не разработана бизнес-модель аренды жилья. У нас некий Шанхай образца XIX века. И это наш недосмотр. Ведь арендная модель — это популярный прибыльный инструмент, который уже много лет эффективно работает в развитых странах. Он позволяет поднять рынок строительства на новый уровень и привлечь инвестиции. Вопрос создания инструментария для создания рынка арендного жилья древнее. Мы уже разработали проект закона «Об арендном жилье». Продолжается его обсуждение и согласование с центральными органами исполнительной власти. После этого законопроект будет вынесен на рассмотрение правительства. Надеемся, что вскоре он будет принят, и 2016 год станет годом начала работы программы арендного жилья в Украине», — зазначив Зубко.

Законопроект про орендне житло, який розробила команда Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, передбачає певні заохочення для інвестування. Він встановлює державні пільги при будівництві та експлуатації орендного житла. Наприклад, землю для будівництва та подальшої експлуатації будівлі надавати безкоштовно, замовника будівництва звільняти від перерахування коштів на розвиток інфраструктури. Безкоштовним буде і приєднання до інженерних мереж та інше. За словами віце-прем'єра, будуючи орендне житло, держава підвищуватиме обсяг пропозиції і таким чином - знижувати ціни.

«Цель закона — вывести арендное жилье из тени, создать прозрачные отношения между арендатором и арендодателем, благоприятные условия для инвестиций в арендное жилье, возможности наполнения этого рынка качественным предложением, снижая стоимость такого жилья. В новых условиях предлагаем, чтобы арендным жильем могли пользоваться не только физические лица, но и предприятия имели возможность снимать жилье для своих работников», — підкреслив Зубко.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...