Уряд вважає, що працюючі пенсіонери і без того "жирують", соцвиплати їм не індексуватимуть, податками обкладатимуть

В 2015 році в законодавстві існувала спеціальна норма, яка дозволяла отримувати працюючим пенсіонерам зростання пенсії слідом за підвищенням прожиткового мінімуму.

Працюючі пенсіонери залишаться без підвищення пенсій? Фото: lada.fm.

Підвищення мінімальної пенсії з 1 травня і 1 грудня, закладене в Державному бюджеті на 2016 рік, не торкнеться працюючих пенсіонерів, якщо не будуть внесені відповідні зміни в законодавство. Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду України (ПФУ) Олексій Зарудний, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

«Сьогодні існує деяка колізія в законодавстві щодо підвищення пенсій з 1 травня пенсіонерам, які працюють. Але, я думаю, що у нас є певний термін, щоб цю колізію виправити і щоб дійсно всі пенсіонери, в тому числі і ті, які працюють, отримали підвищення з 1 травня», – сказав Зарудний.

За його словами, в 2015 році в законодавстві існувала спеціальна норма, яка дозволяла отримувати працюючим пенсіонерам зростання пенсії слідом за підвищенням прожиткового мінімуму. «Ми зараз думаємо, як вирішити це питання, але час є, ми сподіваємося, що це питання буде вирішене», – сказав Зарудний.

Нагадаємо, за словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, соціальні стандарти в Україні з 1 травня будуть підвищені на 6%. При цьому, як підрахував народний депутат Микола Томенко, збільшення складе 64,44 грн для пенсіонерів та 82,68 грн – для тих, хто отримує мінімальні зарплати.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...