"В ЄС немає жодної країни, де субсидія видається не людям, а енергокомпаніям", - єврочиновник

Крістенсен також вказав, що у Європі для одержувачів субсидій з груп ризику діють спеціальні програми, що дозволяють забезпечити контроль за витратою коштів за цільовим призначенням.

Субсидії мають видаватися людям, а не компаніям, - Крістенсен. Фото: соцмережі

Українська система надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, що передбачає перерахування коштів не громадянам, а енергетичним компаніям, є нетиповою для Європи. Про це в ітервью ZN.ua заявив заступник голови департаменту Європейської соціальної хартії Хенрік Крістенсен, повідомляють Патріоти України.

Зокрема, він здивований, що така субсидія не спрямована на безпосередню підтримку людини, а не постачальника послуг ЖКГ. "Зізнатися, я не пригадаю жодної країни, в якій субсидія на оплату ЖКГ видавалася б не безпосередньо людям, а йшла в енергетичні компанії. Адже ця субсидія призначена безпосередньо людині. Вона дійсно дозволяє створювати стимули до енергозбереження і, звичайно ж, підтримує нужденних", - зазначив він.

Крістенсен вказав, що для одержувачів субсидій з груп ризику діють спеціальні програми, що дозволяють забезпечити контроль за витратою коштів за цільовим призначенням. "Безумовно, у окремих одержувачів субсидій є певні проблеми з алкоголем або наркотиками - для них існують спеціальні програми, що дозволяють контролювати, щоб отримані гроші були витрачені на ті потреби, на які вони виділялися. Але ці програми стосуються виключно людей з групи ризику. Більшість отримує субсидії на руки", - резюмував він.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...