У рамках імпортозаміщення: У Росії дозволили вирощувати кокаїновий кущ і коноплю

Контролювати вирощування нарковмісних рослин і виробництво субстанцій і лікарських препаратів буде МВС.

Кокаїнові кущі. Фото: Вікіпедія.

Уряд Росії дозволив вирощувати на території країни нарковмісні рослини для виробництва та виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин в медичних цілях. Про це повідомляє РБК з посиланням на главу Мінпромторгу РФ Дениса Мантурова, передають Патріоти України.

Законопроектом затверджується культивування дозволених сортів наркомісткого снодійного маку з високим вмістом алкалоїдів опію. Реалізація законопроекту дозволить створити в Росії виробництво повного циклу (включаючи випуск фармацевтичних субстанцій) наркотичних знеболюючих ліків і таким чином забезпечити імпортозаміщення, зазначив міністр.
За словами Мантурова, в даний час в Росії зареєстровані 13 опійних препаратів, з яких дев'ять включені до переліку життєво важливих. Але жоден з них не проводиться по повному циклу, додав він. Мантуров зазначив, що зараз Росія закуповує за кордоном майже 100% субстанції для знеболюючих ліків, що містять наркотики.

За словами глави МОЗ РФ, дев'ять з десяти основних виробників таких субстанцій знаходяться на території країн, що оголосили санкції проти Росії. Контролювати вирощування нарковмісних рослин і виробництво субстанцій і лікарських препаратів буде МВС, наголосив міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев.

Згідно з постановою уряду, до переліку рослин на території РФ, які підлягають контролю, входять наступні:
- блакитний лотос;
- гриби будь-якого виду, що містять псилоцибін або псилоцин;
- кактус, що містить мескалін;
- кат;
- кокаїновий кущ;
- конопля;
- мак снодійний і інші види маку роду Papaver, що містять наркотичні речовини;
- мімоза хостіліс;
- троянда гавайська;
- шавлія провісників (рослина виду Salvia divinorum);
- ефедра.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...