В Росії порахували, у скільки їм обійшлися "ДНР" та "ЛНР" в 2016 році, - дослідження

​Федеральна митна служба Росії визнала, що з листопада 2015, коли Київ відмовився від російського газу, весь відправлений в Україну газ фактично опинявся на території, контрольованій сепаратистами.

Росія в 2016 році доставила в "ЛДНР" товарів на $22 млн. Фото: Depo.ua.

Федеральна митна служба Росії повідомляє, що за 2016 рік РФ експортувала на непідконтрольні Україні території Донбасу товарів на 222 мільйони доларів, передають Патріоти України з посиланням на "Медузу".

Цю допомогу Росії не можна вважати безоплатною, адже за товари жителі ДНР і ЛНР платять в магазинах. В першу чергу РФ поставляє в ОРДЛО такі продукти, як м'ясо, риба, цукерки, плавлені сири, дитяче харчування, чай, кава, пиво, горілка та інші.

Також зазначається, що з серпня 2014 року Росія відправляє в Донбас гуманітарні конвої.

27 квітня 2017 МНС Росії в 64-й раз спорядило колону вантажівок. Повідомляється, що колона везе 400 тонн вантажів: дитяче харчування, продукти, ліки та медичне обладнання.

"З лютого 2015 року Київ перестав постачати газ на територію ДНР і ЛНР, а з листопада в принципі відмовився від російського газу. Це означає, що весь відправлений з тих пір в Україну газ фактично опинявся на території, контрольованій сепаратистами", - зазначають у повідомленні.

Повідомляється, що за 2016 рік "Газпром" відзвітував про постачання в Україну 2,4 млрд кубометрів газу. Платити за ці поставки Київ не має наміру. За станом на літо 2016 року Росія поставила в Донбас газу на 719 млн доларів.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...