​В Сімферополі «закусили губу»: Boeing «поклав око» на херсонський аеропорт і залишає підсанкційний півострів

Для не най потужного та завантаженого цивільного летовища України це може стати важливим фінансовим та інфраструктурним підживленням. Ну, а окупанти в кожному разі рахуватимуть збитки.

На базі міжнародного аеропорту "Херсон" можуть відкрити запасний аеродром для вантажних літаків американської компанії Boeing. Про це розповів представник Херсонської облради Юрій Рожков, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"Компанія Boeing - саме вантажі - звернулась до Украероруху за тим, щоб їм підібрали запасний аеродром для вантажного Boeing. У них запасний аеродром - це Сімферополь. Але сьогодні вони сідати туди не можуть. А їм потрібна під вантажні літаки Boeing смуга довжиною 3 кілометри і шириною 45 метрів. Тому вони розглядають два аеропорти - це "Львів" та "Херсон". Але "Львів" сьогодні затиснутий у місті, багатоповерхові будинки, і вони не можуть подовжити смугу", - розповів Рожков.

При цьому аеропорт "Херсон" знаходиться поза містом і є можливість подовжити його злітно-посадкову смугу, зазначив співробітник Херсонської ОДА.

"У нашому проекті (реконструкції аеропорту "Херсон" - ред.) ми заклали 3 кілометри 10 метрів довжину смуги і 45 метрів ширину. Тобто, зможемо приймати будь-які вантажні літаки", - сказав Рожков.

Він наголосив, що це дасть додаткові фінансові надходження.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...