В Україні може з'явитися банк зі 100% арабським капіталом

Арабські компанії хотіли б вкладати гроші в сільське господарство, переробну промисловість, а також великі інвестиційні об'єкти.

Банк. Ілюстрація: Inshe.tv

Україно-Арабська ділова рада ініціює створення в Україні банку, засновниками якого повністю були б арабські бізнесмени. Про це заявив президент Ради Шейх Емад Абу Алруб, виступаючи на першому засіданні Ради за участю українських та арабських ділових кіл, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Дело".

"У нас є ідея - створити в Україні банк зі 100% арабським капіталом. Це значно полегшило б вихід на український ринок багатьох арабських компаній", - акцентував Шейх, уточнивши при цьому, що в ході переговорів представники Національного банку та Кабінету міністрів вже попередньо підтримали цю ідею.

Головна ж стратегічна мета Україно-Арабської ділової ради - сприяти залученню в Україну не менше 100 млрд доларів інвестицій. "Арабські компанії хотіли б вкладати гроші в сільське господарство, переробну промисловість, а також великі інвестиційні об'єкти. Україна дуже багата країна. Багата на ресурси і людей", - підкреслив шейх.

Разом з тим він зазначив, що для залучення інвестицій України мають бути ухвалені закони, які захищають іноземні інвестиції, викорінюють корупцію в судовій системі, а також спрощують процедури видачі віз для представників ділових кіл.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...